Egyesületi hírek

Pontyfogó 2023! A siker szinte garantált!

Pontyfogó 2023! A siker szinte garantált!

A 2023-as esztendőben is elkezdődött a versenyszezon a nyírteleki horgászok számára! Mint minden évben, úgy most is a pontyfogó versennyel kezdtünk és ha pontyfogó, akkor Őzetanya! Nagy örömömre szolgál egy ilyen gyönyörű, rendezett és rendkívül jól telepített tavon versenyt rendezni. A siker szinte garantált!

A május elejei időpont kicsit rizikós, a halak ilyenkor a nászukkal vannak elfoglalva. Reggel a tavat körbejárva láttam a halakat a nádasok szélében gyülekezni, így egy kicsi félelem volt bennem, de alaptalanul. A 38 felkészült horgász a kezdéstől, a befejezésig folyamatosan adott munkát nekem. Ezen a versenyen mindenkinek próbáltam kedvezni. A vezetőtársaim közül magamra vállaltam a mérlegelést!
Sajgó izom lett a jutalmam!

A folyamatos mérlegelés ellenére volt, hogy 22, sőt olyan is, hogy 37 kg hal gyűlt össze egy óra alatt. Embert és alkart próbáló feladatnak bizonyult a mérlegelés, amiért meg is kaptam a gratulációt az egyik kedves horgásztárstól. A halak a sekélyebb részeket keresték ezen a napon, ez a fogásokon nagyon meglátszott, a tó mélyebb területein nem értek el kiemelkedő eredményeket a horgászok, de ennek ellenére nagyon kevesen maradtak értékelhető fogás nélkül.

A sekélyesben és a szigetek közelében annyi hal gyűlt össze, hogy volt, akinek két boton egyszerre volt kapás folyamatosan. A horgászok nagyon ügyesen megoldották a feladatot, remek képek születtek egy-egy két botos fárasztásról! Külön öröm számomra, hogy a versenyzők, ha éppen nem fárasztottak, akkor segítettek a sporttársaknak.

A versenyeinken egyre több új arcot látok, személy szerint örülök annak, hogy a versenyeink felkeltik komolyabb horgászok figyelmét is, akik emiatt a rendezvény miatt váltanak tagságot egyesületünknél.

Ezek szerint nem járunk rossz úton!

A törzsgárdánknak fel volt adva a házifeladat, de nem remegett meg a lába senkinek a jelenlévők közül. Sokan a társaság miatt érkeztek, egy kis minőségi időt tölteni a barátaikkal, családjukkal. Mint már említettem, úgy gondolom, hogy van közöttetek olyan horgász, aki képes elérni az egy mázsát. Erre még várni kell, de kis szerencsével Zábrák Zsolti barátomnak sikerülhetett volna. Öt halat vesztett és így is 83,38 kg halat fogott! Biztos vagyok benne, hogy az öt veszített hallal együtt meg lett volna az álomhatár! A többiek sem unatkoztak az első ötbe 48 kg hallal lehetett bekerülni!

Ilyen még nem volt!

Máskor ennyi hallal simán versenyt lehet nyerni, ez most az 5. helyet jelentette! Az összfogás 770,1 kg lett! Nos, ezért van izomlázam!
1: Zábrák Zsolt 83,38 kg
2: Kiss Attila 72,19 kg
3: Tóth Imre 67,79 kg
4: Ladányi Roland 51,63 kg
5: Papp László 48,02 kg

Fantasztikus eredmény, gratulálok minden kedves résztvevőnek, külön gratulálok a helyezetteknek, és akik lecsúsztak az első 5-ből azok se csüggedjenek, június 4.-én, Tiszalökön revansot lehet venni a Magyar Sándor Emlékversenyen!

Szalanics Csaba
titkár

Kapcsolat

nyhe logo hir

Magyarország
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
4461 Nyírtelek, Tokaji út 50.
Telefonszám: +36 42 210 188
Mobiltelefon: +36 20 4660 824
Weboldal: http://www.nyirtelekihe.hu

Cookie-k kezelése

Szép fogások versenyeinken