Egyesületi hírek

Újra a Kenyérgyárin! - 2022

Újra a Kenyérgyárin! - 2022

Még a tavalKacsás-tavi versenyünkön elhatároztuk, hogy kell egy kis változás a versenynaptárunkban. Túlságosan egysíkúan alakultak a versenyek az afrikai „migráns” harcsák miatt.

A gondolatunkat, tettek követték és felvettük a kapcsolatot a tagok által oly sokat dicsért tiszalöki Kenyérgyári holtág kezelőivel. Nagyon készségesek voltak és pünkösd vasárnapra rendelkezésünkre bocsátották a versenypályát, amit kb. 10 éve egy évadnyitó versenyen láttam utoljára! Kellemes emlékek jutottak eszembe, hiszen minden alkalommal jó eredményt értem el ezen a csodálatos természethez közeli horgásztavon.

Ami szembeötlő változás volt számomra, az a part rendezettsége, egy ekkora vízterületen nem könnyű ilyen rendet tartani, se szemét, se térdig érő gaz! Minden tisztelet megilleti a helyi vezetést (egyesületi vízen, még csak a Kenderáztatón tapasztaltam hasonló körülményeket). A verseny előtt a jobb fogási esélyek kedvéért telepítéseket eszközöltek. Köszönjük az áldozatos munkát, megérte!

A nevezéseket limitált számban lehetett leadni, nagyon meglepő volt számunkra, hogy több mint egy héttel a határidő lejárta előtt betelt a létszám. Már akkor tudtuk, hogy jó úton járunk, mivel a tavalyi versenyre nem kelt el az összes hely! És amikor megláttuk a rég nem látott arcokat a nevezők között, akik szívesebben jönnek el egy természetes vízre, mint egy amolyan „kultúrgödörbe”, akkor tudatosult bennem igazán, hogy ezt az utat kell követni! Hiába egy minden igényt, komfortot kielégítő intenzíven telepített halastó, ha vannak olyan tagok az egyesületben, akik a természetes vizeket kedvelik őket is ki kell szolgálni. Azt hiszen sikerült is.

Egy kellemetlen meglepés várt minket a verseny napján, amit minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk befolyásolni, ez az időjárás. Reggel szélcsend esővel, majd napsütés széllel, váltották egymást. Ez a frontos idő sajnos befolyásolta a halak kapókedvét. Már akinek! A kettős tagként jelen lévő Ladányi Roli nagyon szépen kezdte el csipkedni a pontyokat, amit a mellette horgászó, Zábrák Zsolti barátom jó szemel észrevett, és talán egy kicsit jobban is csinált versenytársánál mivel az ő kezében landolt a győzelem!

Az úszós kategóriában megjelentek a rég nem látott arcok, akik nagyon hiányoztak ebből a kategóriából, nagyon örültem Olesnyovics Tomi jelenlétének, hiszen gyermekkori barátomként rengetegek horgásztunk együtt és első helyével jelezte, hogy nem felejtett el horgászni. A hangulat remek volt, mentek a jóízű ugratások, amik eddig a kevés nevező miatt elmaradtak ebben a szakágban. Így külön öröm számomra, hogy itt rendeztük meg a versenyünket!

Ami a jó ízeket illeti, a verseny végeztével vendégül láttuk az elcsigázott versenyzőket, köszönjük Kovács Gábor vezető társamnak a finom ebédet, Katika feleségemnek a bőkezű porciózást, köszönet mindenkinek, aki munkájával segítette a versenyünk lebonyolítását! Egyben gyógyulást kívánunk, verseny időpontjában éppen betegeskedő elnökünknek is.

Helyezettek:

Gyerek kategória:
1. Papp Szabolcs, 2,30 kg
2. Karácsony Liliána 0,32 kg
3. Mészáros Emma 0,10 kg.

Ifjúsági kategória:
1. Kévés Marcell 1,34 kg
2. Mészáros Benedek 0,54 kg.

Női kategória:
Kandala Mihályné 3,44 kg
Szalanics Flóra 2,74 kg.

Férfi úszós kategória:
1. Olesnyovics Tamás 9,03 kg
2. Stropkóczki István 5,71 kg
3. Gyurcsán József 4,40 kg
4. Komári Péter 3,76 kg
5. Komári Géza 2,12 kg.

Fenekezős kategória:
1. Zábrák Zsolt 17,90 kg
2. Ladányi Roland 14,70 kg
3. Petruska Attila 4,27 kg
4. Ifj. Svéda László 3,31 kg
5. Tomasovszki András 2.00 kg
6. Dénes Béla 1,85 kg.

Gratulálunk a helyezetteknek, és minden kedves résztvevőnek! Találkozunk ősszel az Őzetanyán, tisztelettel!

Szalanics Csaba titkár

Kapcsolat

nyhe logo hir

Magyarország
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
4461 Nyírtelek, Tokaji út 50.
Telefonszám: +36 42 210 188
Mobiltelefon: +36 20 4660 824
Weboldal: http://www.nyirtelekihe.hu

Cookie-k kezelése

Szép fogások versenyeinken