Szélben is helyt álltak a gyerekek

Szélben is helyt álltak a gyerekek

Hagyomány már, hogy a Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesület megszervezi a Gyermeknapi horgászversenyt, melyen a közösség igazolt tagjai és a iskolai Horgászszakkör tagjai indulhatnak. Most is, mint az elmúlt években, a Magyar Országos Horgász Szövetség pályázatott írt ki e témában, melyen egyesületünk sikeresen szerepelt. Hat darab nagyon értékes botot nyerhettek így a két kategóriában (alsó és felső tagozatos) induló „horgászpalánták”.

A hagyomány szerint az idén is együtt szerveztük a versenyt a rakamazi egyesülettel, melynek a Nagy-Morotva adott otthont. Sajnos olyan orkánszerű szél fogadta a versenyzőket, hogy bizony a vízparton állva maradni sem volt egyszerű. Ennek ellenére a fiuk és a lányok mindent megtettek a sikerért, amiben nagy szerepe volt annak is, hogy a kísérő szülők segítetteke nekik, bíztatták őket. Végül i,s szinte mindenki fogott halat, amit nehezített a szembeszélen kívül, az is hogy a korábban lekaszált vízi növényeket is odasodorta a hullámzás. A fogások között küszük, apró keszegek és naphalak szerepeltek. Kimagaslott a mezőnyből Papp Szabolcs, aki 52 darabbal messze a legtöbb uszonyost fogta. Az első három-három versenyzőn kívül minden indulót meglepte az egyesület egy 3000 Ft-os ajándékutalvánnyal és oklevéllel.

Eredmények:
Felső tagozatosok:
1. Papp Szabolcs, 2. Zsiga Liliana, 3. Dankó Zsombor.
Alsó tagozatosok: 1. Berndt Máté, 2. Mészáros Flóra, 3. Farkas Fanni.

Köszönjük a rakamazi egyesület vezetőinek a lehetőséget, a helyet, illetve a szülőknek, hogy ilyen mostoha körülmények között is elhozták és kitartottak gyermekeik mellett! És köszönet Szabó Istvánnak és feleségének, Ancikának, hogy segítettek az esemény zavartalan lebonyolításában!

Dankó Mihály
egyesületi elnök

Kapcsolat

nyhe logo hir

Magyarország
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
4461 Nyírtelek, Tokaji út 50.
Telefonszám: +36 42 210 188
Mobiltelefon: +36 20 4660 824
Weboldal: http://www.nyirtelekihe.hu

Cookie-k kezelése

Szép fogások versenyeinken